Beroende på tillämpning finns olika versioner av lyftpelaren Multilift II tillgängliga

I utdraget tillstånd uppfyller den teleskopiska lyftpelaren Multilift II telescope de gällande standarderna för arbetsplatsergonomi

I utdraget tillstånd uppfyller den teleskopiska lyftpelaren Multilift II telescope de gällande standarderna för arbetsplatsergonomi

Multilift II telescope – unik installation höjd-/slagförhållande

Teleskopversionen av Multilift II – Multilift II telescope – är RK Rose+Kriegers svar på ökade krav från kunder för tvåbenta bänksystem. Den tre-stegs lyftpelaren uppfyller ergonomistandarden för arbetsbänkar (DIN EN 527-1:2011) och uppvisar ett optimalt höjd/slag/längdförhållande: installationens mått i hopfälld position är endast 560 mm. Det maximala slaget är 650 mm med en högsta lyftkraft på upp till 3000 N per körning. För närvarande är modellen den enda lyftpelaren av denna typ på marknaden. Den maximala förlängningen på 1 210 mm uppfyller de gällande standarderna för arbetsplatsergonomi i många tillämpningar för monteringsarbetsstationer, utrustning, kontrollrum och mycket annat. Kontakten mellan profilerna – viktig för stabilitet – har storleksanpassats perfekt trots slaglängden och tillåter höga böjmoment vid både statisk och dynamisk belastning.

Lyftpelare för renrum

Lyftpelare för renrum

NY: Multilift II clean – idealiskt anpassad för användning i renrum

Multilift II clean har nu lagts till i sortimentet. Den har framtagits specifikt för användning i renrum. Ett specialhölje för likströmsmotorn med borstar från lyftpelaren håller partikelutsläppet på ett minimum. För att kontrollera dess lämplighet för användning i renrum utförde Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering och Automation IPA ett partikelemissionstest enligt DIN EN ISO 14644-1 och certifierade lyftpelaren för användning i renrum upp till en globalt giltig klass 4.

Lyftpelare används ofta för overheadtillämpningar, framför allt inom medieteknik

Lyftpelare används ofta för overheadtillämpningar, framför allt inom medieteknik

Lyftpelaren Multilift II safety – ställer allting på ända

Multilift II safety är ytterligare en version av lyftpelaren Multilift II som närmar sig marknaden. RK Rose+Krieger har utvecklat denna pelare speciellt för overheadtillämpningar inom medieteknik. Användningsområdena inkluderar korrekt positionering av projektorer och monitorer, varigenom lyftpelaren monteras upp-och-nervänd i taket. Ett företagsutvecklat internt säkerhetssystem förhindrar varje ofrivillig utdragning av lyftpelaren.  

Mulitlift II impact – gör den idealisk för industriella monteringsbord

Mulitlift II impact – gör den idealisk för industriella monteringsbord

Mulitlift II impact – integrerad dämpning absorberar höga stötkrafter

Lyftpelaren Multilift II impact från RK Rose+Krieger är det fulländade beviset på att elektriskt justerbara lyftpelare inte enbart kan vara snygga och fungera tillförlitligt under normala förhållanden, utan också vara extremt robusta. Det smidiga elektriska höjdjusteringssystemet har ett integrerat dämpningssystem som kan absorbera höga stötkrafter likt dem som uppstår när ett arbetsstycke lastas av. Detta innebär att dämpningssystemet – för närvarande det enda av sitt slag på marknaden – förhindrar varje överbelastning på grund av starka dynamiska påfrestningar, vilket gör Multilift II impact särskilt lämplig för höjdjustering av industriella monteringsbord.

Lyftpelare Multilift II ESD för elektrisk höjdjustering av ESD-monteringsarbetsstationer

Lyftpelare Multilift II ESD för elektrisk höjdjustering av ESD-monteringsarbetsstationer

Lyftpelaren Multilift II ESD – urladdningsspänning via lyftpelaren

Vid tillverkningen av elektronik och halvledare kan elektrostatiska laddningar påverka funktionen hos komponenter som monteras, eller till och med förstöra dem. Särskilda ESD-monteringsarbetsstationer har utrustats med antistatisk ytbehandling som förhindrar detta från att inträffa. Tills nu har lyftpelare för höjdjustering av arbetsstationer förhindrat en säker avledning av elektrostatiska laddningar genom att avbryta den elektriska anslutningen mellan bordet och fotramen. Men med Multilift II ESD har RK Rose+Krieger nu utvecklat ett patenterat elektriskt höjdjusteringssystem som kan avleda spänningar. Detta har uppnåtts tack vare utformningen av de yttre och inre profilerna som kontinuerligt står i kontakt med varandra.

 

Översikt: Lyftpelare för industriella tillämpningar och system för arbetsstationer

VÅRA VARUMÄRKEN

Kontakt