RK MonoLine valsstyrning i storlekarna 40, 80 och 120

RK MonoLine valsstyrning i storlekarna 40, 80 och 120

RK MonoLine linjära enheter – den nya effektivitetsklassen

RK MonoLine linjära enheter med kamrem

RK MonoLine linjära enheter med kamrem

För att komplettera sitt utbud av linjära enheter för det medelhöga belastningsintervallet, har RK Rose+Krieger nu lanserat en ny serie med RK MonoLine-valsstyrningar. RK MonoLine är för närvarande tillgänglig i de populära storlekarna 40, 80 och 120 – antingen med kamremsdrift (Z) eller utan drift som anti-vibrations vridmomentstöd (R). Ytterligare storlekar kommer att tillhandahållas. Den kamremsdrivna versionen i storlek 120 kan stå emot belastningar på upp till 9 400 N och når körhastigheter på upp till 10 m/s, med tillåtna accelerationer på upp till 20 ms².

Funktioner RK MonoLine linjära enheter

Funktioner RK MonoLine linjära enheter

Variabelt monteringssystem

I likhet med de kamremsdrivna linjära enheterna i RK DuoLine-sortimentet fungerar RK MonoLine Z också som ett variabelt monteringssystem för nästan alla motorer på marknaden. Motorns position behöver nu inte längre specificeras när man lägger en order och kan ändras i ett senare skede. De nya manöverdonen har försetts med ett kamremsdrivet styrsystem som standard. Tillvalen med klämmor och slitssten minskar mängden teknikinsatser som krävs och gör anpassningen enklare. Profilslitsarna möjliggör maximal flexibilitet för att fästa kundspecifika tillbehör, som släpkedjor och rörhållare, samt gränsvärdes- eller närhetsbrytare för gränsvärdesbrytning. Nyttolasten har fastsatts säkert med slitsstenarna med gängade hål som erbjuds som tillbehör. För användare innebär detta minimal ansträngning under konstruktionen, minskade monteringskostnader och snabbare montering. Speciella avsmalnande smörjnipplar på sidan av vagnen underlättar smörjning av de linjära enheterna i valfri vagnsposition. Det är inte nödvändigt att flytta enheterna till en särskild underhållsposition eller att demontera några komponenter. Central smörjning påskyndar underhållet och gör det även säkrare och enklare. De nya linjära manöverdonen imponerar på grund av sin smidiga drift och höga precision vid medelhöga dynamiska belastningar. RK Rose+Krieger-portföljen inkluderar RK DuoLine-serien för tillämpningar, där höga dynamiska prestanda krävs. De linjära enheterna med glidskena för kulor finns tillgängliga i storlekarna 160/120/80/60/40 och kan levereras antingen med eller utan kamremsdriven- eller spindeldriven version.

RK Rose+Krieger erbjuder en specialtjänst för att kunna välja rätt motorspecifikation. Baserat på kundens data för den specifika tillämpningen såsom last, installationsposition, hastighet och acceleration, fastställer RK Rose+Krieger nödvändiga vridmoment, hastighet och externa geometriska tröghetsmoment.

Översikt linjära enheter

VÅRA VARUMÄRKEN

Kontakt